TÈCNIQUES DE LABORATORI

MATERIAL QUE HEM EMPRAT:
Sucre, balança, bosses de plàstic, pinces de plàstic, culleretes, tassons de plàstic, retoladors permanents, llaunes de diferents refrescs, aigua i tetrabricks de sucs.





EN EL LABORATORI






ANAM PESANT EL SUCRE I ANOTANT LA QUANTITAT A LA TAULA










EL RESULTAT ENS HA SORPRÈS...





De dreta a esquerra, les begudes que tenen MENYS sucre a MÉS sucre.





SABEM EL QUÈ BEVEM?

Avui hem anat al laboratori amb la professora de Biologia, Isabel Nieto, hem pesat el sucre que té cada beguda i ens hem adonat de la gran quantitat que contenen aquests refrescs i sucs que bevem habitualment.

El PROCEDIMENT que hem seguit ha estat el següent:
1-Miram a l'etiqueta dels envasos la composició de sucre.
2-Ho anotam a una graella.
3-Pesam el sucre dins un tassó.
4-Posam el sucre dins una bossa de plàstic.
5-Escrivim a la bossa el nom de la beguda i la quantitat de sucre que hem pesat.
6-Tancam la bossa amb una pinça.

Hem de pensar que les mesures emprades (100ml) no son les que corresponen al contingut real dels envasos, llaunes, tetrabreaks...
Per exemple, una llauna de Coca Cola de 330 ml conté 10,6x3,3 g, o sigui 34,98 g de sucre.

BEGUDES ENSUCRADES
REFRESCS
SUCRE g/100ml
SUCS
SUCRE g/100ml
Aquarius
6,3
Zumosol naranja
9,4
Burn
14,5
Don simón fruta+leche
7,2
Coca Cola
10,6
Caribe Hacendado
8,2
Kas llimona
8,1



Trina taronja
8,9



Monster
8,4



Powerade
7,5



Tònica Schweppes
8,4



Tònica Nordic
9,5



Red bull
11



Freeway cola
10,2



Nestea
7,7



Aigua
0,0







No hay comentarios:

Publicar un comentario